Bumser på halsen

Bumser på halsen - årsag og behandling af uren hud

Bumser og uren hud kræver behandling! Få gratis guide til effektiv behandling af bumser på halsen og kæben – og slip af med bumser i ansigtet hurtigt!

Spørgsmål: “Bumser på halsen - årsag og behandling af uren hud”

Hej Mads

Jeg skriver til dig, fordi jeg på det sidste har været virkelig plaget af bumser på halsen! :-( Jeg mindes ikke at have været så plaget af bumser før, og slet ikke på min hals og kæbe.

Det er virkelig irriterende! For normalt har jeg haft en virkelig pæn hud, hvis jeg altså selv skal sige det! :-) Og normalt har jeg ikke bumser, måske en enkelt på næsen, men aldrig bumser på halsen eller kæbe.Så jeg har ikke de store erfaringer med at bekæmpe bumser og slet ikke bumser på halsen!

Og nu håber jeg ikke du blive sur, men jeg har heller ikke de største erfaringer med hudplejeprodukter, for jeg har ikke tidligere følt et behov for at bruge ansigtscremer.

Hvad tror du er årsag til, at jeg pludselig får bumser på halsen og kæben?

Det sidste stykke tid har jeg haft utrolig travlt på arbejdet! Med mand og børn der hjemme, er der jo nok at se til i hverdagen. Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg nok haft lidt for travlt det sidste stykke tid!

Kan stress være skyld i mine bumser på halsen og kæben? Eller måske er det fordi jeg er ved at komme i årgangsalderen?

Jeg har i hvert fald hørt, at hormoner og hormonelle forandringer kan være årsag til hudproblemer.

Så kære Mads, kan du redde min hals og kæbe fra bumserne? Jeg håber virkelig du kan hjælpe mig med at slippe af med alle mine bumser på halsen og kæben! :-)

Og hvem ved, måske er det dine hudplejeprodukter jeg skal kaste mig over! :-)

Håbefulde hilsner
Cille

Svar til: “Bumser på halsen - årsag og behandling af uren hud”

Hej Cille

Du kan tro jeg vil gøre alt for at hjælpe dig af med dine bumser på halsen og kæben! Det er aldrig sjovt at kæmpe med hudproblemer!

Jeg kan også nemt forestille mig, at det må føles endnu mere irriterende og uoverskueligt, når hudproblemerne nærmest opstår ud af det blå! Specielt når nu du ikke tidligere har kæmpet med bumser på halsen og hagen!

– Men bare rolig Cille! :-)

Jeg vil gerne gøre dig klogere på:

 • Dit hudproblem.
 • Hvad der kan være årsag til dine bumser på halsen og kæben.
 • Hvad du kan gøre ved hudproblemerne.

Og jeg bliver skam ikke sur over, at du ikke tidligere har brugt hudplejeprodukter. :-) Men det punkt bliver du forhåbentlig også klogere på, hvis du altså fortsætter med at læse mit svar til ende.

– Men mere om hudpleje senere! :-)

Jeg skriver om følgende punkter:

 • Årsag til bumser på halsen og kæben
 • Andre årsager til bumser på halsen og kæben
 • Løsningen på dine hudproblemer
 • De bedste hudplejeprodukter mod bumser på halsen og kæben

Så fortsæt endelig med at læse Cille, så bliver du lynhurtigt din egen hudplejeekspert! :-)

Årsag til bumser på halsen og kæben

Alle bumser er små pustuler eller papler som opstår, når talgkirtler bliver tilstoppede og betændte. Dette fører til hævede og røde bumser fyldt med betændelse.

Talgkirtlerne er bittesmå hud kirtler, der udskiller talg. Talg er en voksagtig eller fedtet substans, der fugter huden og håret.

Særligt under puberteten begynder kroppens produktion af hormoner at ændre sig. Dette kan medføre, at talgkirtlerne, der ligger i bunden af hårsækkene, bliver overaktive. Den hormonelle ubalance og talgkirtlernes overproduktion af talg, gør at teenagere er langt mere udsatte overfor bumser og uren hud.

– Men det er altså en myte, at det kun er teenagere som kæmper med bumser og uren hud.

For der er også mange andre perioder i livet, som kan medføre store hormonelle forandringer! Her tænker jeg særligt på graviditeten og overgangsalderen.

Så du er bestemt ikke alene om, at kæmpe med bumser på halsen og kæben, også selvom du ikke længere er teenager.

– Faktisk kan hudproblemer desværre ramme alle i alle aldre!

Hudproblemer som bumser, opstår oftest i ansigtet eller på ryggen, brystet og skuldrene. Ligesom hals og kæbe også er den del af kroppen, som er særligt tilbøjelig til at få bumser. Dette skyldes, at der er flest talgkirtler i disse områder af kroppen.

Huden producerer hele tiden nye hudceller! Mens den producerer nye hudceller, så udskiller eller frastøder huden også alle de døde hudceller. Hudproblemerne opstår, når der sker en ophobning af talg og døde hudceller, som huden ikke kan frastøde.

Derved ophober de døde hudceller sig i porerne. Denne ophobning og blokeringen medfører, at der begynder at ske en vækst af uønskede bakterier, som fører til betændelse, rødmen og hævelse i porerne.

Andre årsager til bumser på halsen og kæben

Inden jeg skriver mere om årsager til bumser på halsen og kæben, så vil jeg gerne knytte nogle ord til det du skriver om din travle hverdag.

– Det er utrolig vigtigt, at du lytter til din krops signaler! Og pludselige hudproblemer, kan faktisk være et tegn på, at kroppen er stresset.

Stress skal tages meget seriøst, så det er utrolig vigtigt, at alle som føler sig stressede i en længere periode, får en god og lang snak med deres egen læge!

Vi kan hurtigt stille mange og utroligt store krav til os selv! Så husk ikke at være alt for hård ved dig selv, og HUSK at tillade dig selv at slappe af.

– Jeg selv er kæmpe fan af at sige PYT! Det gør jeg i hvert fald mange gange i løbet af en dag. :-)

I forhold til det du skriver om hormoner, så har du helt ret. Hormoner og hormonel ubalance, kan også forårsager hudproblemer som bumser og uren hud.

Er du I tvivl, om du er ved at komme i overgangsalderen, så få dig en god snak med din læge. Det er vigtigt at have et godt kendskab til, hvad det kan få af betydning for dig, din krop og din hud, hvis du faktisk er ved at komme i overgangsalderen. Læs om symptoner på overgangsalderen her

Mulige årsager til dine bumser på halsen og kæben:

 • Stress
 • Hormoner
 • Ingen eller forkerte hudplejeprodukter

Der er selvfølgelig også andre årsager til bumser på halsen, men i forhold til de grunde du selv nævner, så vil jeg mene at de tre ovenstående punkter er dem du bør fokusere på.

– Læs mere om behandling af uren hud og bumser her

For selvom hudproblemerne måske skyldes stress og hormoner, så kan problemet med bumser på halsen og kæben heldigvis løses!

Løsningen på dine hudproblemer

Stress:

Jeg kan ikke sige det nok gange! Føler du dig virkelig stresset, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig, at tage en god snak med din læge! Det er utrolig vigtigt at du passer på dig selv, og en del af det, er at tage stress seriøst og gøre noget ved det. :-)

Travlhed i hverdagen kan også være et problem, også selvom det ikke nødvendigvis er stress. Det er vigtigt at skabe tid og rum til at give kroppen og sindet tilstrækkeligt med pauser, omsorg og ro i løbet af dagen.

I løbet af min dag, ved jeg med sikkerhed, at der er to tidspunkter, hvor jeg er 100% fokuseret på at give mig selv fokus, ro og selvpleje!

Når jeg laver min hudplejerutine om morgen, så fokusere jeg på at være tilstede og gøre mig klar til dagen. Så når jeg vasker mit ansigt og tager min dagcreme på, så fokusere jeg på, at være tilstede i nuet, finde ro og fylde mit sind med positive tanker og energi.

Når jeg laver min hudplejerutine om aftenen, så fokusere jeg på, at forberede min krop og mit sind på at jeg skal sove. Så mens jeg vasker, eksfoliere og plejer min hud, så siger jeg pyt til alle de ting som har irriteret mig og tak for alle de positive ting jeg har oplevet i løbet af dagen.

– For mig er min hudplejerutine og hudplejeprodukter både hudpleje og selvpleje! :-)

Så selv i en hverdag hvor der virkelig kan være fart på, så ved jeg, at der minimum er to tidspunkter om dagen, hvor jeg mindsker stress i kroppen og giver mig selv, min krop og min hud, mit fulde fokus!

Hormoner:

Som jeg allerede har nævnt, så er der flere perioder i livet, som kan være årsager til hormonelle forandringer i kroppen. Den mest normale, når problemet er bumser, er selvfølgelig ungdomsårene som teenager.

Men for kvinder kan menstruation, graviditet og overgangsalderen også være skyld i udbrud af bumser og uren hud.

Nu nævner du selv overgangsalderen og ofte opstår hudproblemerne inden eller optil selve overgangsalderen indtræffer. Grunden til, at denne periode kan medfører udbrud af bumser, og derfor bumser på hagen, halsen og kæben er, at der sker et fald i de kvindlige kønshormoner, også kaldet østrogen. Selvom der sker et fald i østrogenniveauet, så forbliver niveauet af androgen (mandlige kønshormoner) det samme.

– Det er rigtigt! Både mænd og kvinder har mandlige og kvindlige kønshormoner. :-)

Et af de stærkeste mandlige kønshormoner er testosteron. Jo højere testosteron niveauet i kroppen er, desto større er risikoen for, at der opstår en overproduktion af talg som tilstopper hudens porer.

Når kroppen ikke selv kan afstøde de døde hudceller, på grund af den øgede produktion af talg, så opstår problemerne.

– Det bliver særligt problematisk, hvis kroppen og huden ikke får den nødvendige hudpleje eller i stedet udsættes for forkert hudpleje fyldt med alkohol, parfume og farvestoffer!

Derfor er det utrolig vigtigt, at bruge de rigtige hudplejeprodukter og den rigtige hudplejerutine, så hudproblemer der for eksempel skyldes stress og hormoner, kan bekæmpes.

– Og heldigvis ved jeg præcis hvilke hudplejeprodukter og hvilken hudplejerutine som kan afhjælpe dine problemer med bumser på halsen og kæben! :-)

De bedste hudplejeprodukter mod bumser på halsen og kæben

Hos Danish Skin Care har vi altid sagt JA til hudplejeprodukter som virker!

– Og det ville gøre mig super glad, hvis du også begyndte at sige JA til Danish Skin Cares hudplejeprodukter fyldt med selvforkælelse og fantastiske ingredienser mod bumser på halsen!

Så lad os sammen sige JA til Perfect Skin Face Wash, Perfect Skin Day Protector, Perfect Skin Power Treat og Perfect Skin Moisturizer – alt sammen i vores samlede pakke:

Samlet sæt

978 kr. 1166 kr.

Få den hud, du altid har ønsket dig

Vores videnskabsbaserede, enkle og effektive alt-i-et hudplejesæt har hjulpet mere end 65.000+ med at bekæmpe deres hudproblemer.

400+ før/efter fotos

– Så du kan sige FARVEL til dine bumser på halsen og kæben! :-)

Alle mine produkter er 100% fri for parfume, fri for farvestoffer, fri for skadelige kemikalier og irriterende ingredienser!

Mine hudplejeprodukter er fyldt med massevis af fantastiske ingredienser, aktiver, vitaminer og mineraler som er gode for din hud og din krop.

Resultatet er:

 • Hudplejerutine og hudpleje som virker mod bumser på halsen og kæben!
 • Hudplejerutine og hudpleje som giver din hud alt den næring og pleje den behøver!
 • Hudplejerutine og hudpleje som giver dig beskyttelse mod solen 365 dage om året!
 • Hudplejerutine og hudpleje som holder din hud sund og rask!
 • Hudplejerutine og hudpleje som også er selvpleje!
 • Hudplejerutine og hudpleje som er fyldt med anti-aging og anti-oxidanter!
 • Hudplejerutine og hudpleje som er fyldt med vitaminer og mineraler!

Og sidst men ikke mindst:

 • Hudplejerutine og hudpleje som er det bedste mod bumser på halsen og kæben, også selvom hudproblemerne skyldes stress og hormoner.

– Få Danish Skin Cares samlede hudplejeserie for perfekt hudpleje mod bumser på halsen her

Alternativt kan du tage et kig på vores hudplejeserie i prøvepakke-format, også kaldet MINI-sæt:

MINI sæt

495 kr.

Få den hud, du altid har ønsket dig med en prøvepakke / rejsesæt

Vores videnskabsbaserede, enkle og effektive alt-i-et hudplejesæt har hjulpet mere end 65.000+ med at bekæmpe deres hudproblemer.

400+ før/efter fotos

Jeg håber du føler du er blevet klogere på, hvorfor du måske oplever at have fået bumser på halsen og kæben!

Selvom hudproblemer er frygteligt irriterende, så er hudproblemer heldigvis noget som kan løses.

– Og heldigvis er det ikke noget, du behøver at bekæmpe alene.

Med mine hudplejeprodukter og hudplejerutine, så får du den bedste bekæmpelse af bumser, samtidig med at du giver dig selv, din krop og din hud en masse forkælelse og selvpleje. :-)

– Læs mere om Danish Skin Cares og selvpleje her:

Jeg håber du har lyst til at være en del af Team Danish Skin Care, vi vil vildt gerne have dig med på holdet! :-)

Anbefalede produkter

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar