Bumser og uren hud

Hudproblemet de fleste af os plages af – i større eller mindre grad.

Uanset omfanget er uren hud frustrerende!

Næsten alle vil opleve at få uren hud i større eller mindre grad i løbet af livet. Men hvordan skal man gribe det an, når bumser, hudorme og talgknopper pibler frem på de mest irriterende tidspunkter? Læs med her og få svaret.

7 fejl de fleste med bumser og uren hud begår

Bumser og uren hud er forbundet med mange myter og fejl. Især når det handler om selve behandlingen af problemet. Her får du 7 fejl, som de fleste med bumser og uren hud begår:

 • Vand og sæbe kan fjerne bumser

  En af de helt store misforståelser vedrørende behandling af bumser er, at vand og sæbe kan fjerne bumserne og urenhederne. Sådan forholder det sig ikke. Bumser kan ikke fjernes blot ved at vaske din hud med vand og sæbe. Faktisk vil det bare irritere din hud.

 • Et stort problem kræver hård behandling

  Langt de fleste går virkelig hårdt til værks, når de vil bekæmpe deres bumser. Det er en KÆMPE fejl! Bumser skal ikke fjernes med skrappe hudplejeprodukter. Og bumser skal aldrig behandles med sprit, dybderens, skrubbecremer eller andre former for hårde produkter.

 • Dybderens er godt – og nødvendigt

  Sikke noget sludder! Bumser skal ikke fjernes med dybderens. Faktisk er det slet ikke muligt at rense huden i dybden. Men det lyder smart, at man kan få renset huden i dybden, hvorefter hudproblemet på mirakuløs vis forsvinder. Sådan er det ikke. Bumser sidder i hudens overflade, og derfor skal problemet selvfølgelig løses her.

 • Kosmetologbehandlinger er bedst

  Mange tror fejlagtigt, at kosmetologbehandlinger er bedre for huden end daglig hudpleje. Måske fordi at det er dyrere, og vi mennesker har en forestilling om, at pris har noget med kvalitet at gøre. Sandheden er, at kosmetologbehandlinger er for de dovne. Daglig hudpleje er langt bedre, og kan sammenlignes med at spise sundt. Vi ved alle, at det er langt bedre at spise sundt hver dag end blot en enkelt gang hver 4. eller 6. uge – samme gælder det for hudpleje.

 • Desto flere hudplejeprodukter, desto bedre

  Mange med bumser og uren hud får hurtigt opbygget en hudplejerutine, som består af en masse forskellige produkter. Det var måske også nødvendigt for 10 år siden. I dag kan du sagtens samle flere produkter samt mange forskellige ingredienser i ét produkt. Dermed bliver din rutine langt nemmere og mindre tidskrævende. F.eks. kan din dagcreme sagtens indeholde de nødvendige ingredienser således, at du om morgenen faktisk kun behøver at vaske ansigtet og ellers bruge din dagcreme. Du behøver altså ikke serum, skintonic, booster osv.

 • Søgen efter mirakelingrediensen

  En af de største fejl mange med bumser og uren hud begår, er at lede efter den der ene ingrediens, som kan hjælpe dem med deres hudproblemer. Sandheden er, at der findes mange gode ingredienser til at hjælpe mod bumser og ikke blot én. Hemmeligheden til god hudpleje er, at kombinere flest mulige af disse ingredienser, så du netop behandler og bekæmper bumserne med flere gode "mirakel” ingredienser fremfor blot én mirakelingrediens.

 • Fake News – og dårlig rådgivning

  Bumser må vist være den hudlidelse og det hudproblem, der har flest “eksperter”. Rigtig mange mennesker har læst eller hørt om et eller andet smart trick, der afhjælper hudproblemer. Og de vil alle gerne dele ud af deres viden. Sandheden er blot, at det næppe er din tante, onkel, veninde eller dine forældre, der kommer med en løsning, som virkelig virker for dig.

Konklusionen er at mange af de myter, som fortsat florerer om behandling af bumser og uren hud, er direkte skadelige for din hud. Herunder kan nævnes:

 • Vask af ansigtet i sprit giver blot mere rødme og flere bumser, så brug endelig ikke husholdningsprit til at fjerne bumser.
 • Sol og solarium er direkte årsag til forværring af bumser. Trods mange tror, at bumserne brændes væk.
 • Tandpasta kan give dig allergi, når det smøres på huden. Brug derfor aldrig tandpasta på bumser.

Og… Det er blot nogle af de mange myter om bumser og uren hud. Du kender sikkert selv til mange flere. Gør dig selv en tjeneste… GLEM dem!

Udfordringen med bumser og uren hud

Altså udover at bumser er voldsomt frustrerende at have, ikke pynter, og kan gøre både ondt, skabe ar, rødme og lignende. Ja udover det! Så er udfordringen, at langt de fleste begår fejl i behandlingen af bumser og uren hud.

Rigtig mange fejlbehandler sig selv. Det er en fejlbehandling, som er årsag til, at du får flere bumser og endnu flere urenheder. Det er selvfølgelig ikke noget, som nogen gør bevidst. Det gør du sikkert heller ikke. Men det sker desværre i rigtig mange tilfælde.

Mange hudplejefirmaer er ikke opdateret

Tænk på nogle af de helt store firmaer som kom på markedet for 10, 20 og 30 år siden. Deres produkter er fortsat de samme – og jeg tør godt sige, at der indenfor de sidste 10 år er kommet enormt meget ny forskning om bumser og uren hud.

Kvinde med lyst hår dækker hendes ansigt med kulfarvede hænder.

Hvad skal du gøre for at få bugt med bumser og uren hud?

Det hurtige svar er, at du selvfølgelig skal droppe myterne og fejlbehandlinger. Begynd i stedet at pleje og behandle din hud korrekt så du effektivt og hurtigt slipper af med dine bumser og urenheder i ansigtet.

 • Hudpleje skal aldrig gøre ondt og være ubehageligt!

  Stikker, prikker, køler eller varmer din hudpleje, så er der noget galt – og produktet er for skrapt.

 • Drop hudpleje med parfume og farvestoffer

  Og undgå desuden hudpleje med ingredienser såsom: menthol, mynte, citrusfrugter, æteriske olier o.l.

 • Gå efter hudpleje med en lang ingrediensliste

  Altså hudpleje som indeholder mange forskellige vitaminer, mineraler og aktiver, så du plejer din hud med mange gode ingredienser frem for blot én.

 • Fokuser på én enkelt hudplejerutine

  Vand og sæbe alene er for enkelt, og vil ikke virke. Men modsat er det også for meget med 8 - 12 hudplejeprodukter morgen og aften. 2 - 3 hudplejeprodukter om morgenen og 3 - 4 hudplejeprodukter om aftenen er ganske rigeligt.

 • Drop masker, skrubs og månedlige behandlinger

  Vælg hudpleje som plejer og behandler din hud på daglig basis – dermed får du den langt bedste behandling.

Grinende piger i sportstøj med bumser og uren hud i ansigtet
En mandlig teenager med uren hud i ansigtet

Et ordsprog lyder:

Skønhed kommer indefra

Og det er så sandelig sandt! Husk derfor, at smile til dig selv og vær glad for dig selv – trods dine bumser og urenheder.

Apropos indefra! Så er hudpleje ikke den eneste løsning til at bekæmpe bumser. Din kost og træning har også stor indvirkning på effektiv behandling af bumser og uren hud.

Et rigtig godt råd, når du plages af bumser, er, at droppe mælk og mælkeprodukter.

Måske du troede, at chips, slik og fastfood gav bumser. Det gør det måske også, men ikke nødvendigvis for alle. Forskning viser derimod, at mælk er direkte årsag til bumser og uren hud.

Samtidig bør du virkelig have fokus på sund og varieret kost.

Sørg for at din kost hovedsageligt består af grøntsager, da du dermed får langt flest sunde vitaminer og mineraler til din krop.

Og sørg for at få olie! Gerne fra fede fisk eller fra frø og kerner.

Olivenolie, hørfrøolie, kokosolie og alle de andre skønne olier – som desuden smager lækkert – er rigtig godt for dig, og er desuden med til at smøre din krop indefra.

Motion og træning er også en af de områder, som du bør kigge på.

Det er sundt at få pulsen op, og det er super godt i kampen mod bumser og uren hud at komme ud og svede igennem – Husk blot på at få vasket din hud efterfølgende.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Få mere information og hjælp til behandling af bumser

Vil du læse endnu mere om bumser og uren hud, så kan du gøre det her:

Se alle skønhedsguides